De muzieklessen bij UDI worden gegeven door gediplomeerde muziekdocenten. Zij stellen zich aan u voor.

Maurice Willemsen, docent slagwerk

Maurice geeft al 21 jaar tamboer- en drumles bij verschillende verenigingen. Momenteel is Maurice drie jaar actief als slagwerkdocent bij UDI en heeft in deze periode zijn leerlingenaantal weten uit te breiden van één leerling naar een enthousiast en zeer getalenteerd clubje. Maurice geeft op verschillende dagen in de week drumles in de Theaterkerk in Bemmel en stemt dit individueel af met de leerlingen.

Maurice Willemsen is van jong af aan actief in de muziek. Als zevenjarige jongen speelde hij in een jachthoorn trompetter korps, in de hoogste divisie. Na zijn opleiding op de muziekschool Over Betuwe en de Vrije school voor muziek speelde hij tijdens zijn militaire diensttijd slagwerk bij de cavalerie in Amersfoort. Bovendien was Maurice in militaire dienst slagwerkinstructeur. Na deze periode heeft Maurice zijn muzikale carrière voortgezet bij de top 40 band New Splendid.

Mete Erker, docent saxofoon

Ik ben zelf begonnen in een orkest: op mijn elfde speelde ik klarinet bij Harmonie Heikant in Tilburg. Daarna ontdekte ik de saxofoon en jazzmuziek. Beide studeerde ik aan het conservatorium van Rotterdam en Tilburg. Uiteindelijk studeerde ik pas na 8 jaar (!!) af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag….…ik was meer bezig met in bandjes spelen dan lessen volgen. Maar goed, nu 20 jaar later heb ik wel heeeeeel veeel leuke dingen meegemaakt. Ik heb allerlei soorten muziek gespeeld, van klassiek tot hiphop tot jazz, van een concertzaal tot in de kroeg, van Bemmel tot Addis Abeba.  Al die ervaringen neem ik mee in de lessen die ik geef, want dat doe ik ook al zo lang. Als je saxofoon wilt leren spelen en heel graag muziek wilt leren maken dan kun je bij mij terecht, wie je ook bent, hoe oud je ook bent, wat je niveau ook is. Wil je leren improviseren? Wil je in een soulband? Of wil je heel graag de beste speler van de rietsectie van UDI worden? Kom dan langs, dan gaan we aan de samen aan de slag.

www.mete.nl

Jetty Dokter, docent fluiten

Jetty is sinds 2008 fluitdocent voor de UDI leerlingen. Op donderdagmiddag en –avond geeft zij les in de Theaterkerk in Bemmel. Leerlingen die verhinderd zijn op donderdag ontvangt zij op een andere dag bij haar thuis voor de les.

Jetty Dokter behaalde haar diploma Docerend Musicus aan de Hoge School voor de Kunsten in 1993 en geeft sinds die tijd dwarsfluitles. Na haar opleiding heeft Jetty zich bekwaamd in klassikaal lesgeven en hiervoor haar eerstegraads bevoegdheid Docent Muziek behaald in 2012. Momenteel rond Jetty een zangstudie af aan de Schumann Akademie. Daarnaast is Jetty de drijvende kracht achter de Blazersbende; een project om leerlingen op basisscholen kennis te laten maken en enthousiast te maken voor het bespelen van een blaasinstrument.

Ed Waskowskij, docent klarinet
Ed is al jaren een enthousiast muziekdocent voor de klarinettisten bij UDI. Tijdens zijn conservatorium opleiding deed hij al ervaring op met lesgeven van jonge kinderen en groepen. Hij volgde hiervoor speciale cursussen om projecten op basisscholen en leerlingen op muziekscholen te begeleiden. Ed’s muzikale ervaring is bijzonder breed. Als kleuter begon hij op een mondharmonica maar wisselde deze tijdens zijn basisschoolperiode in voor de piano en de gitaar. Op de middelbare school breidde Ed zijn lijst met instrumenten uit met de klarinet. Het conservatorium was voor Ed een logische stap. Hij rondde de studie glansrijk af en speelde in diverse symfonieorkesten en blazersensembles.
Bovendien is Ed is een groot liefhebber van popmuziek. ‘Het is mooi dat wat muziek met iemand doet niet afhangt van de soort muziek. Een aria uit een opera kan net zo mooi zijn als een lied uit een musical’, aldus Ed Waskowskij.

Hugo van der Wedde, docent koper
Hugo van der Wedde  geeft vol enthousiasme sinds het voorjaar van 2018 muziekles aan leerlingen op de trompet, trombone en hoorn.