De muzieklessen bij UDI worden gegeven door gediplomeerde muziekdocenten. Zij stellen zich aan u voor.

Maurice Willemsen, docent slagwerk

Maurice geeft al 21 jaar tamboer- en drumles bij verschillende verenigingen. Momenteel is Maurice drie jaar actief als slagwerkdocent bij UDI en heeft in deze periode zijn leerlingenaantal weten uit te breiden van één leerling naar een enthousiast en zeer getalenteerd clubje. Maurice geeft op verschillende dagen in de week drumles in de Theaterkerk in Bemmel en stemt dit individueel af met de leerlingen.

Maurice Willemsen is van jong af aan actief in de muziek. Als zevenjarige jongen speelde hij in een jachthoorn trompetter korps, in de hoogste divisie. Na zijn opleiding op de muziekschool Over Betuwe en de Vrije school voor muziek speelde hij tijdens zijn militaire diensttijd slagwerk bij de cavalerie in Amersfoort. Bovendien was Maurice in militaire dienst slagwerkinstructeur. Na deze periode heeft Maurice zijn muzikale carrière voortgezet bij de top 40 band New Splendid.

Robert Prinsen, docent saxofoon

Op jonge leeftijd begon ik Saxofoon te spelen bij Muziekvereniging Eendracht in Winterswijk. Toen ik op een wat latere leeftijd in een aantal bands gespeeld had wilde ik graag verder in de muziek en studeerde in 1997 af aan het Arnhems Conservatorium, afdeling lichte muziek.

Ik heb er plezier in om beginnende tot gevorderde muzikanten, van jong tot oud, vooruit te helpen. Je kan saxofoon leren spelen vanaf 8 jaar. Soms ook al eerder als je vingers (handen) hier groot genoeg voor zijn.

Sinds geruime tijd geef ik saxofoonles en heb invalwerk gedaan bij allerlei bands. Momenteel speel ik in de Rock & Soulband Men in Black (https://www.meninblack.nl) en de Guus Tangelder Bigband (https://www.guustangelder.nl).

Jetty Dokter, docent fluiten

Jetty is sinds 2008 fluitdocent voor de UDI leerlingen. Op donderdagmiddag en –avond geeft zij les in de Theaterkerk in Bemmel. Leerlingen die verhinderd zijn op donderdag ontvangt zij op een andere dag bij haar thuis voor de les.

Jetty Dokter behaalde haar diploma Docerend Musicus aan de Hoge School voor de Kunsten in 1993 en geeft sinds die tijd dwarsfluitles. Na haar opleiding heeft Jetty zich bekwaamd in klassikaal lesgeven en hiervoor haar eerstegraads bevoegdheid Docent Muziek behaald in 2012. Momenteel rond Jetty een zangstudie af aan de Schumann Akademie. Daarnaast is Jetty de drijvende kracht achter de Blazersbende; een project om leerlingen op basisscholen kennis te laten maken en enthousiast te maken voor het bespelen van een blaasinstrument.

Ed Waskowskij, docent klarinet
Ed is al jaren een enthousiast muziekdocent voor de klarinettisten bij UDI. Tijdens zijn conservatorium opleiding deed hij al ervaring op met lesgeven van jonge kinderen en groepen. Hij volgde hiervoor speciale cursussen om projecten op basisscholen en leerlingen op muziekscholen te begeleiden. Ed’s muzikale ervaring is bijzonder breed. Als kleuter begon hij op een mondharmonica maar wisselde deze tijdens zijn basisschoolperiode in voor de piano en de gitaar. Op de middelbare school breidde Ed zijn lijst met instrumenten uit met de klarinet. Het conservatorium was voor Ed een logische stap. Hij rondde de studie glansrijk af en speelde in diverse symfonieorkesten en blazersensembles.
Bovendien is Ed is een groot liefhebber van popmuziek. ‘Het is mooi dat wat muziek met iemand doet niet afhangt van de soort muziek. Een aria uit een opera kan net zo mooi zijn als een lied uit een musical’, aldus Ed Waskowskij.

Hugo van der Wedde, docent koper
Hugo van der Wedde  geeft vol enthousiasme sinds het voorjaar van 2018 muziekles aan leerlingen op de trompet, trombone en hoorn.