De muzieklessen bij UDI worden gegeven door gediplomeerde muziekdocenten. Zij stellen zich aan u voor.

Maurice Willemsen, docent slagwerk

Maurice geeft al 21 jaar tamboer- en drumles bij verschillende verenigingen. Momenteel is Maurice drie jaar actief als slagwerkdocent bij UDI en heeft in deze periode zijn leerlingenaantal weten uit te breiden van één leerling naar een enthousiast en zeer getalenteerd clubje. Maurice geeft op verschillende dagen in de week drumles in de Theaterkerk in Bemmel en stemt dit individueel af met de leerlingen.

Maurice Willemsen is van jong af aan actief in de muziek. Als zevenjarige jongen speelde hij in een jachthoorn trompetter korps, in de hoogste divisie. Na zijn opleiding op de muziekschool Over Betuwe en de Vrije school voor muziek speelde hij tijdens zijn militaire diensttijd slagwerk bij de cavalerie in Amersfoort. Bovendien was Maurice in militaire dienst slagwerkinstructeur. Na deze periode heeft Maurice zijn muzikale carrière voortgezet bij de top 40 band New Splendid.

Nicolai Fedder, docent saxofoon

Sinds ik saxofoon studeer aan het conservatorium van Arnhem heb ik de passie voor het lesgeven ontdekt. Ik vind het ontzettend leuk mijn ervaring, kennis en enthousiasme over de muziek door te kunnen geven aan zowel beginners als gevorderden. In mijn lessen leg ik de nadruk vooral op de ambitie en motivatie van de leerling. Soms gaat het me er niet eens om dat de leerling het instrument nou zo goed beheerst maar vind ik het boeiender om samen met de leerling een connectie met de muziek in het algemeen te zoeken.

Er zijn natuurlijk duizenden manieren om een instrument te leren spelen maar geen leerling is hetzelfde. Ik kijk dus wat een leerling nodig heeft en pas de les aan op het individu. Hoewel ik vaak hetzelfde lesmateriaal gebruik (vooral voor beginners) richt ik me erop hoe ik de inhoud zo kan overbrengen dat het zo goed mogelijk aansluit op de leerling.
Vaak lukt dit en is er ook genoeg ruimte om wensen en verzoeken van leerlingen in te willigen.

Onderwerpen die in mijn lessen aan bod kunnen komen zijn saxofoon leren spelen, improviseren over akkoorden, jazz en pop liedjes leren spelen en het spelen in een  ensemble. Als er interesse is om echt professioneel saxofoon te leren spelen of als de leerling zich wil voorbereiden op een conservatoriumauditie kan de les zo worden aangepast dat de nadruk hierop ligt. Een eerlijke en een open manier van communicatie en vertrouwen is de basis van mijn onderwijsmethode.

Jetty Dokter, docent fluiten

Jetty is sinds 2008 fluitdocent voor de UDI leerlingen. Op donderdagmiddag en –avond geeft zij les in de Theaterkerk in Bemmel. Leerlingen die verhinderd zijn op donderdag ontvangt zij op een andere dag bij haar thuis voor de les.

Jetty Dokter behaalde haar diploma Docerend Musicus aan de Hoge School voor de Kunsten in 1993 en geeft sinds die tijd dwarsfluitles. Na haar opleiding heeft Jetty zich bekwaamd in klassikaal lesgeven en hiervoor haar eerstegraads bevoegdheid Docent Muziek behaald in 2012. Momenteel rond Jetty een zangstudie af aan de Schumann Akademie. Daarnaast is Jetty de drijvende kracht achter de Blazersbende; een project om leerlingen op basisscholen kennis te laten maken en enthousiast te maken voor het bespelen van een blaasinstrument.

Ed Waskowskij, docent klarinet
Ed is al jaren een enthousiast muziekdocent voor de klarinettisten bij UDI. Tijdens zijn conservatorium opleiding deed hij al ervaring op met lesgeven van jonge kinderen en groepen. Hij volgde hiervoor speciale cursussen om projecten op basisscholen en leerlingen op muziekscholen te begeleiden. Ed’s muzikale ervaring is bijzonder breed. Als kleuter begon hij op een mondharmonica maar wisselde deze tijdens zijn basisschoolperiode in voor de piano en de gitaar. Op de middelbare school breidde Ed zijn lijst met instrumenten uit met de klarinet. Het conservatorium was voor Ed een logische stap. Hij rondde de studie glansrijk af en speelde in diverse symfonieorkesten en blazersensembles.
Bovendien is Ed is een groot liefhebber van popmuziek. ‘Het is mooi dat wat muziek met iemand doet niet afhangt van de soort muziek. Een aria uit een opera kan net zo mooi zijn als een lied uit een musical’, aldus Ed Waskowskij.

Hugo van der Wedde, docent koper
Hugo van der Wedde  geeft vol enthousiasme sinds het voorjaar van 2018 muziekles aan leerlingen op de trompet, trombone en hoorn.